Just One

DKK 159,95

Samarbejd med hinanden – men ikke for meget, for hvis to skriver samme ledetråd, elimineres de fra spillet. Det gør det sværere for gætteren, men giver mulighed for kreativitet og hygge!

Ikke på lager

Just One brætspil
8 år +
3-7 spillere
20 minutters spilletid
Spillets indhold er på dansk

Om spillet

Brætspillet Just One er et hjernevridende og hylendemorsomt fest- og selskabsspil. I skal samarbejde for at finde ledetråde, så gætteren i spillet, kan gætte sit valgte ord med jeres ledetråde. Vær kreativ og find unikke ord, så jeres ledetråde ikke er ens. Er de det, fjernes de nemlig fra spillet.

Ahva’? Hvordan hænger det liiiige sammen? – Tænker du måske. Lad os starte fra bunden!

Start med at blande kortbunken med ord til Just One og træk 13 kort, mens de andre lægges væk. Et fuldendt spil spilles over 13 spillekort, hvor målet er at være den, der kommer tættest på 13 point.

Spillets opsætning

Hver spiller får et skilt og en tusch hver. Spiller I tre, skal hver af jer have to skilte, så I kan give to ledetråde for at gøre spillet sværere – og sjovere. Vælg desuden også den af jer, der skal starte spillet, som tager kortbunkens øverste kort. Det er spillets gætter, som skal gætte sit ord ud fra jeres ledetråde.

Sådan spiller I Just One

Spillets gætter vælger et nummer på sit kort, som går fra 1-5 med forskellige ord – uden at se sit kort. Det kan være ord nummer 5, som er ‘pizza’ som nu er det hemmelige ord. Nu skal de resterende spillere skrive en ledetråd hver på sit skilt uden at de andre ser det eller snakker om det.

Der er dog forbudte ledetråde, for du må ikke

 1. skrive det hemmelige ord på en anden måde.
  • Du må ikke skrive ‘pizze’ for ordet ‘pizza’
 2. skrive det på et andet sprog.
  • Du må ikke skrive “pica“, der betyder pizza på lettisk,
 3. skrive et ord med samme rodfamilie.
  • Ord som ‘bankrøver’ ikke er tilladt, hvis ordet er ‘bank’ ligesom ‘ødelægge’ ikke må bruges, hvis der er tale om ordet ‘ødelæggelse’,
 4. skrive opfundne ord eller sammensatte ord, der ikke bruges ‘normalt’.
  • Du kan ikke bruge ordet ‘sukkersovs til at beskrive sirup.
 5. skrive et ord, der er minder om det hemmelige ord, men har en anden betydning.
  • Du må ikke bruge ordet ‘tårn’ i stedet for det forbudte ord, hvis det er ‘torn

Når alle har skrevet et ord, skal de tjekke dem med hinanden. Er der to ens, der besrkiver det hemmelige ord, fjernes de fra spillet. Nu skal spillets gætter i gang med at gætte ud fra de ord, som I har valgt beskriver det hemmelige ord ‘pizza‘.

Et rigtigt svar svarer til at I får 1 point. Svarer I forkert, mister I det nuværende kort og kortbunkens øverste kort. Det svarer til 2 point. Mangler I svar, mister I kun 1 point.

God fornøjelse!

Just One har forresten vundet prisen for bedste spil i Spiel des Jahres 2019.

Spil sammen, mens I går på opdagelse i jeres ordforråd og kreativitet. Tænker I ens i jeres ledetråde til en aktive gætter i blandt jer, fjernes de!

Udforsk på hvor mange måder du kan beskrive det hemmelige ord med nye ledetråde. Husk at tænke anderledes, for jeres gætter skal helst kunne regne det hemmelige ord ud fra jeres ledetråde.

Vores anbefalinger

Prøv spil som Jeg er….Alias minder godt om Just One! Her får alle et bånd om hovedet, hvor der er plads til en karakter, som dine modspillere skal få dig til at gætte. Forklar hvem Donald Trump er eller forklar professionen gartner!

Kan I lide at tænke ens, så prøv også The Mind eller The Game. Her skal I fuldføre en talrækkefølge uden at snakke sammen. Det handler altså om at blive som én i jeres spil.

Skal det være brætspil, hvor I skal samarbejde mod spillet, så er Pandemic eller Magic Maze også fede! I Pandemic kæmper I mod verden, der enten plages af en pandemi, flodbølge og andre opgaver. I Magic Maze skal I stjæle jeres fantasifigureres genstande tilbage fra storcentret på tid – uden at tale sammen!

Kan I lide at skabe kreativitet med ikoner, så prøv Concept. Skab sammenhæng mellem ikoner og ord som “Eiffeltårnet” eller ‘bi’.

Skal vi over i flere gætterier, kan vi anbefale HINT eller EGO. Kan du ikke kende forskel på HINT eller på de forskellige EGO spil, så læs med i vores blogindlæg.

alder

11-14 år, 15-18 år, 7-8 år, 9-10 år, Over 18 år

antal-spillere

3 spillere, 4 spillere, 5 spillere, 6 spillere, Over 6 spillere

produkt

Brætspil, Fest og farver

spilletid

30 minutter

sprog

dansk

Varenummer (SKU): 5425016923252/D1-PPRC2-B11 Kategorier: , , Tags: , , ,
Updating…
 • Ingen varer i kurven.